Reveň rebarbora

Tato zelenina (podle chuti spíše ovoce) našich babiček se opět vrací právem na výsluní jak pro svoji unikátní nahořklou chuť, tak pro množství stopových látek a vitamínů. Je to vždy první jarní koláč - kynutý reveňový s drobenkou nebo reveňová bublanina. Řapíky se sklízejí do svátku svatého Jana (24/6), poté již obsahují příliš kyseliny šťavelové. 
Z listů reveně se dá též udělat koncentrovaný výluh a použít na postřik či zálivku proti dřepčíkům.
Upravuje trávení, dá se použít jako projímadlo.

      

Pěstování

Kam ji dáte, tam vyroste, je naprosto nenáročná trvalka. Vydrží na stanovišti dlouhá léta, nevyžaduje žádnou zvláštní péči, pouze doporučujeme vylomit lodyhu s květem, aby neubírala rostlině živiny. Dopřejte rebarboře dostatek místa pro rozvoj, ideální je prostor 1,5x1,5m.

 

Ceník

Rebarbora, čerstvé řapíky................120,-/kg
Rebarbora sazenice...........................80,-
 
Posíláme kurýrem do druhého dne. 
 
Prosím vyplňte rezervační formulář níže, ozveme se vám
 
 

Rebarbora - rezervace